EAP-B01 Nou Barris

Llibres

Articles i ressenyes sobre les darreres novetats editorials que arriben a l'EAP

Aprenem amb el poble gitano

Departament de Governació i Administracions Públiques (2010). Aprenem amb el poble gitano. Ed. Generalitat de Catalunya.

 

Guia que ofereix les orientacions pedagògiques necessàries per aconseguir amb èxit el coneixement i la sensibilització sobre la història i la cultura del poble gitano al nostre país. Aquesta eina està adreçada a professionals, que trobaran suport per promoure, entre infants i joves, la reflexió sobre el coneixement real i no estereotipat del poble gitano.

L'adolescent i el seu entorn en el segle XXI

Varis autors. L'adolescent i el seu entorn en el segle XXI. Ed. Faros Sant de Déu. Observatori de la salut de la infància i l'adolescència.

Monografic que analitza diferents aspectes que envolten actualment als adolescents (canvis en l'estructura familiar, canvis tecnològics, educació...)

De la emoción de girar al placer de aprender

Lázaro, A.; Arnaiz, P.; Berruezo, P. (2006). De la emoción de girar al placer de aprender. Ed: Miras.

 

El llibre parla de les implicacions educatives de l'estimulació vestibular. Consta de dues parts. La primera fa referencia a una introducció teòrica sobre què és l'estimulació vestibular, la relació amb les emocions, la integració sensorial, aspectes neurològics,... La segona part parla de dos estudis que van fer. El primer és sobre els efectes en les habilitats equilibratòries d'un programa psicomotor amb estimulació vestibular en subjectes amb discapacitat intel·lectual. L'altre estudi fa referència als canvis emocionals produïts per estimulació vestibular en subjectes amb i sense discapacitat.

Aulas multisensoriales y de psicomotricidad

Lázaro, A. (2002). Aulas multisensoriales y de psicomotricidad. Ed: Miras

 

Aquest llibre explica com desenvolupar un  projecte psicomotriu en un centre d'educació especial. Fa una descripció sobre tots els aspectes a tenir: espais, integració en el projecte educatiu de centre, en el currículum del centre, eines d'avaluació,...

Nuevas experiencias en educación psicomotriz

Lázaro, A. (2010). Nuevas experiencias en educación psicomotriz. Ed: Mira.

El llibre es presenta dividit en dues parts diferents però complementàries. A la primera s'exposen els referents teòrico-conceptuals a la llum del desenvolupament de l'ésser en creixement, i la seqüència d'aspectes curriculars per a dur a terme la Psicomotricitat a l'escola. En la segona, es presenta una gran varietat d'aplicacions pràctiques de cadascun dels continguts psicomotors que apareixen dividits en nocions, i aquestes, en situacions pràctiques concretes. Algunes d'aquestes nocions van precedides d'una introducció que la situa en el marc del desenvolupament infantil.

 

Estàs aquí:Inici Llibres